Last van je voeten na het tuinieren? Wat kun je er tegen doen?


Na het tuinieren kun je last van je voeten krijgen. Meestal zijn ze dan overbelast door het lange staan en lopen. Het is verstandig dat je er zo snel mogelijk wat tegen doet. Mocht je last hebben van je voeten, dan kun je terecht bij de podotherapeut. Die behandelt klachten aan voet, knie, heup en rug.

Kans op hielspoor

Onder de voet zit een grote peesplaat. Deze peesplaat kan geïrriteerd of overbelast zijn, waardoor je hielspoor kunt krijgen. Hierbij kun je een scherpe, stekende pijn voelen aan de onderkant van de voet. Hielspoor klachten treden voornamelijk op na rust. Deze klachten noemen we ook wel opstartklachten. Bij deze opstartklachten voelt de voet stijf aan en kun je een scherpe, stekende pijn voelen. De stekende pijn gaat bij het lopen over tot een doffe pijn.

Vaak gaat het bij hielspoor om een overbelasting van de peesplaat. De peesplaat krijgt te veel spanning, waardoor hij gaat irriteren. Hier kunnen enkele oorzaken voor zijn, zoals afwijkende voetstand, afwijkend looppatroon, verkeerde schoenen of een verkeerde opbouw van een training.

De rol van de podotherapeut

Een podotherapeut is een specialist op het gebied van voeten en alle klachten die daaruit voortkomen. De podotherapeut heeft verschillende behandelmethoden om klachten aan de voeten tegen te gaan. Zo kan de podotherapeut ook helpen bij hielspoor.

Hielspoor komt voornamelijk door overbelasting. Hierbij is het dus belangrijk om voldoende rust te houden. Ook je schoenen spelen een grote rol bij voetklachten. Zorg voor goede, stevige schoenen waar je goed op kunt lopen. Het is mogelijk dat de klachten afnemen als er goed wordt gelet op de belastbaarheid.

Bij een bezoek aan de podotherapeut onderzoekt de podotherapeut jouw voetstand en looppatroon om erachter te komen wat de oorzaak is van de klacht. Ook wordt er een drukmeting uitgevoerd om in kaart te brengen hoe de drukverdeling op de voet is.

Woon je in de buurt van Almere en denk je last te hebben van hielspoor? Ga dan langs Podotherapeut Wender Almere. Hier weten ze alles over voetklachten en kunnen jou het juiste advies geven wat je moet doen bij hielspoor.