Tips voor een nieuwe buitenkeuken!


We zien tegenwoordig dat steeds meer mensen een buitenkeuken willen. Dit is ook niet gek, want er is niks lekkerder dan met mooi weer buiten koken en eten. Belangrijk is om in kaart te hebben wat je wilt. Jouw persoonlijke wensen hebben namelijk invloed op de prijs van de buitenkeuken.

Bepaal je grill of kooktoestel

Kook je buiten net zo graag als binnen? Dan kun je kiezen voor een kookplaat met meerdere gaspitten. Mocht dit niet zo zijn dan heb je misschien genoeg aan een grill of barbecue. Om buiten goed te kunnen koken moet je hier wel wat geld in investeren. Goede kwaliteit kooktoestellen, grills en barbecues kosten namelijk veel geld. Goede barbecues zijn bijvoorbeeld Kamado joe, big green egg of monolith. Er zijn veel grills en barbecues op de markt. De keuze maken welke jij wilt kan moeilijk zijn. Pas wel op, om brandgevaar te hinderen moet een barbecue niet onder een overkapping geplaatst worden.

Maak een ontwerp

Als je weet wat je wilt kun je beginnen met het ontwerpen van jouw nieuwe buitenkeuken. Hoe breed en hoe lang met de keuken zijn. Door de tekening zo specifiek mogelijk te maken, maak je het jezelf alleen maar makkelijker. Als je een goed ontwerp en bouwtekening hebt, kun je beginnen met het inslaan van de materialen.

Materiaal inslaan

Voor een buitenkeuken heb je veel materiaal nodig. Dit materiaal zal je moeten inslaan. Reken voor jezelf uit hoeveel materiaal je nodig hebt. Voor een nieuwe buitenkeuken wordt bijna altijd waterbestendig hout gebruikt. Hierbij kun je denken aan steigerhout, douglashout en geïmpregneerd vurenhout. Voor je begint met het inkopen van de materialen is het ook verstandig om je budget vast te stellen. Zo kun je beter letten op de uitgaven en bespaar je misschien ook kosten.