De tuin voorbereiden op het komende seizoen


Wil jij graag geniet van jouw tuin? Dan is het noodzakelijk dat deze goed onderhouden wordt. Dit kan je zelf doen of de werkzaamheden uitbesteden aan specialisten. Specialisten in tuinonderhoud noemen we hoveniers. Deze hoveniers kunnen jou ontzorgen van alle werkzaamheden in de tuin. Zo wordt mijn tuin ieder seizoen onderhouden door hoveniers in Almelo.

Seizoensonderhoud

Elk seizoen heeft zijn een verschillende onderhoudsbeurt nodig. Dit is ook logisch, want elk seizoen kent zijn eigen weersomstandigheden. Daarom is het verstandig om jouw tuin minimaal vier keer per jaar te onderhouden. Een seizoensonderhoud is er om een tuin seizoen klaar te maken.

Voorjaarsonderhoud

Het weerbeeld in het voorjaar is erg wisselvallig. Het kan een lange tijd droog zijn, maar het kan ook zomaar vol zitten met natte periodes. Dit is dan ook de reden waarom een voorjaaronderhoud zo belangrijk is. Bij een voorjaarsonderhoud kun je denken aan werkzaamheden zoals snoeien, voorjaarsbemesting, verticuteren- en zaaien van het gazon.

Zomeronderhoud

De milde zomer in Nederland brengt vaak droogte en hitte met zich mee. Vooral in de maanden juni en augustus is dit het geval. In juli valt er vaak toch nog meer regen. Om je tuin voor te bereiden op de zomer moet je de tuin snoeien, grasmaaien, onkruid verwijderen en de tuin bemesten.

Najaarsonderhoud

Door de komst van veel lagedrukgebieden hebben we in het najaar veel last van regen. Naast de nattigheid moet je ook rekening houden met harde wind. Om je tuin voor te bereiden op het najaar moet je snoeien, grasmaaien, bladruimen en de tuin bemesten.

Winteronderhoud

De winters in Nederland zijn mild. Ze kunnen erg koud worden en voor veel planten is dit niet de fijnste tijd. Voor de winterdagen moet je gaan winter-snoeien, bladruimen, onderhouden van fruitbomen en zorgen voor een goede bodemstructuur.

Voor veel mensen zijn sommige van de bovengenoemde werkzaamheden lastig. Daarom wordt het aangeraden om dit werk over te laten aan de hoveniers.

Zelf de tuin onderhouden

Als je zelf de tuin een grote onderhoudsbeurt geeft, is het natuurlijk lekker om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Er zijn steeds meer nieuwe ontwikkelingen, waardoor ook het werken in de tuin makkelijker wordt. Een mooi voorbeeld hiervan is de Ambrogio robotmaaier. Dit is een grasmaaier die geheel automatisch jouw gazon grasmaait. Dit doet die doormiddel van ingebouwde sensoren. Mocht je de beslissing nemen zelf jouw tuin te onderhouden is het altijd handig om nieuwe ontwikkelingen in de gaten te houden. Hierdoor maak je het jezelf makkelijker.