Tuinrenovatie: een nieuwe blokhut!


Bij een grote tuinrenovatie heb je de mogelijkheid om veel te veranderen aan je tuin. Een tuinrenovatie is bedoeld om weer opnieuw verliefd te worden op jouw tuin. Er kan veel gerenoveerd worden aan de tuin, denk bijvoorbeeld aan schuttingen, overkappingen en tuinverlichting. Eén van de populairste trends voor een tuinrenovatie is het realiseren van een nieuwe blokhut.

Een nieuwe blokhut

Blokhutten zijn kleine huisjes die je in de tuin kunt plaatsen. Blokhutten zijn opgebouwd uit boomstammen of grote houten balken. Deze blokhutten komen van oorsprong uit bosrijke, onherbergzame gebieden zoals de Alpen, Scandinavië en Oost-Europa. Momenteel beginnen blokhutten ook in Nederland een trend te worden.

Een blokhut wordt vooral gebruikt als opslagplek. Ook is er vaak een combinatie van een blokhut en een overkapping mogelijk. Ik heb een paar blokhutten in Enschede gezien met deze combinatie, die combinatie maakt de tuin erg sfeervol. Er zijn veel mogelijkheden voor een nieuwe blokhut. Samen met de leverancier kun je jouw ideeën realiseren.

Een afvalcontainer huren bij een tuinrenovatie

Een tuinrenovatie is vaak een grote klus. Het maakt niet uit of je werkt aan een nieuwe schutting, overkapping of blokhut, vaak zit je na de renovatie met veel afval. Dit is de reden waarom het huren van een restafvalcontainer eg handig is. Een restafval container huren kan voor veel projecten, zoals voor het opruimen van een woning, het verbouwen van een woning of het renoveren van de tuin. In een restafval container kun je veel afval in kwijt. Hierbij kun je denken aan Grof vuil, hout, glas, kunststof, plastic en nog veel meer. Erg handig voor bij een verhuizing of renovatie.