Bestrijding van ongewenste beestjes


Ongewenste beestjes kunnen voor veel overlast zorgen. Hier wil je dan ook zo snel mogelijk van af komen. Vaak kun je ongedierte zelf bestrijden, maar soms kun je ook wat hulp gebruiken. Degene die je op dit soort momenten zoekt zijn de ongediertebestrijders.

Bestrijding van de eikenprocessierups

We kennen tegenwoordig allemaal wel de eikenprocessierups. Het lijk alsof er elk jaar steeds meer van komen. De eikenprocessierups kan voor veel overlast zorgen. De overlast wordt veroorzaakt door de brandharen van deze rupsen. De brandharen kunnen zorgen voor jeuk, pijn en irritatie van de huid, ogen en luchtwegen.

Tegenwoordig kun je de eikenprocessierups zelf bestrijden. Door een handig fixeermiddel dat populair is bij hoveniers, gemeentes en andere instantie is de bestrijding van eikenprocessierups nog nooit zo makkelijk geweest.

Het fixeermiddel kun je toebrengen op het nest. Vervolgens maak je een gat in het midden van het nest en spuit je het middel ook middenin het nest. Nu moet het fixeermiddel even intrekken om zijn werk goed te kunnen doen. Eenmaal ingetrokken zorgt het fixeermiddel ervoor dat het nest niet meer kan groeien en de brandhaartjes ook niet meer los kunnen komen. Na een tijdje valt het nest vanzelf uit de boom. Ook kun je eventueel het nest er zelf van de boom halen.

Wespenbestrijding

Op het moment hebben we te maken met een wespenplaag. Het zijn er veel meer dan voorgaande jaren. Wespen kunnen voor veel overlast zorgen in en rond het huis. Het kan namelijk zijn dat er een wespennest in je huis of tuin zit. Gelukkig weten ongediertebestrijders hier wel raad mee.

Het bestrijden van wespen en andere insecten wordt gedaan doormiddel van gel, vloeistof of poeders. Ongedierte bestrijders hebben voor alle insecten de juiste middelen om ze tegen te gaan. Ook voor wespen dus. Woon jij in de omgeving van Enschede en heb je overlast van wespen? Neem dan snel contact op met wespenbestrijding Enschede.